28 Ocak 2008 Pazartesi

İyonik teknoloji

AirPower5, KenkoTherm sargılar, KenkoDream yorgan gibi ürünlerimizde kullanılan ve İyonik Konfor Teknolojisi nedir? Negatif iyonlar bizi nasıl rahatlatır? İşte bu soruların yanıtları:

Negatif iyonlar ne yapar?

Yapılan araştırmalara göre pozitif ve negatif iyonlar günün akışı içerisinde yaklaşık olarak birbirine eşittir ve cm3'te 300-600 iyon vardır. Yağış olduğunda ise negatif iyonlar cm3'te 100 iyon artarlar. Negatif iyonlar havadaki soluduğumuz oksijenin artmasına yardımcı olur. 1950'lerden bu yana yapılan çalışmalar, negatif iyonların ruh sağlığını iyileştirdiğini, sinirliliği azalttığını, enerjiyi yükselttiğini, depresyonu azalttığını, uykuyu düzenlediğini, soluk almayı kolaylaştırdığını ve hava kalitesini artırdığını göstermiştir. Negatif iyonlar havayı ferahlatırken serbestçe dolaşan polen, toz ve evcil hayvan kepeklerini etkisiz hale getirir. Kapalı ve tozlu mekanlarda ise pozitif iyonlar vardır. Yalnız negatif yüklü hava oksijeni biyolojik olarak değerlidir.

Negatif iyonlar canlılara olumlu etki eder. Örneğin, havadaki negatif iyonlar ne kadar fazla ise kişi o kadar yavaş yaşlanır. Kanın oksijen taşıma kapasitesini artırarak hücrelerin canlılık kazanmasını ve metobalizmanın etkinleşmesini sağlar. Otonom sinir sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini artırır ve yorgunluğu azaltır. Negatif iyonlar, baş ağrısı, uykusuzluk, melankoli, polen ve alerjik rahatsızlıklarda da olumlu etkiler yaratır.

Doğal Negatif İyonlar

Doğada negatif iyonlar çok çesitli yollarla oluşur. Yarısı radyoaktif gazlar, diğer yarısı da topraktaki radyoaktif maddelerle, kozmik ışınlarla, ultraviyole ışınlarla, hava akımı sürtünmesiyle, akan sularla ve bitkiler yoluyla ulaşır. Örneğin bitkilerin yapraklarından; özellikle de çam, kuşkonmaz, eğrelti otları gibi.

Negatif iyon doğanın kendini temizleme mekanizmasında kullandığı su, güneş ışığı, nitrojen, hidrojen, diğer ışınlamalar ve rüzgar sayesinde ortaya çıkan 2 oksijen atomuna 1 negatif elektronun yüklenmesi ile oluşan bir moleküldür. Negatif iyonlar su bazlı atomlardır.

Negatif İyon Çalışma Prensibi

Negatif iyonlar havada oluşan moleküllerle çarpışır. Havadaki moleküller yüzlerce toksik (zehirli) kimyasal ve hastalık yapan organizmalardan oluşmuş yığınlardır. Negatif iyon, negatif yükünü bu moleküle verir. Bu yeni negatif molekül etrafındaki diğer molekülleri kendine çeker. Bu toplama işlemi (akümülasyon prosesi) toplanan parçacıkların yere düşecek ağırlığa gelmesine kadar devam eder. Bu yöntem sayesinde havadaki küçük kirlilikler soluduğumuz havadan yok edilirler.

Hiç yorum yok: