28 Ocak 2008 Pazartesi

Manyetik Alan Tedavisi

Denge. Enerji. Yaşamınızın kontrolü ellerinizde.
Manyetik enerji sağlığınızı korumaya yardımcı olabilir mi? Evet. Yeryüzünün manyetik alanının bizi uzaydan gelen tehlikeli ışınlardan koruduğunu biliyoruz, üstelik bu işlevlerinden sadece biri. Bu temel enerji formuyla ilgili bilgi birikimi gün be gün artmaya devam ediyor.
Endüstride ve tanısal tıpta mıknatıslar yaşam kalitesini yükseltmek için çeşitli şekillerde zaten kullanıyor.Nikken ürünleri manyetizmayı devreye sokuyor. Her biri kendine has amacıyla çeşitli manyetik teknolojiler içeren farklı ürün yelpazeleri geliştirdik. Ürünlerimizi şöyle sıralayabiliriz.
Nikken KenkoTM Uyku Sistemi
Masaj ve rahatlama için MagCreator ve Magboy®
KenkoSeat®
Nikken takıları
PiMag® su ürünleri
Elastomag® destek sargıları
Biaxial Body EnergizerTM
Her ürünü oluşturan parçalar patentli, eşsiz bir kombinasyona sahiptir. Ürünlerimiz, çağlardır mevcut olmasına rağmen yine de devrimci bir kavram olan manyetik enerjiyi size en faydalı olacak şekilde uygulamak üzere tasarlanmıştır.
Manyetik Teknoloji'nin sizin için neler yapabileceğini keşfedin.
Doğal bir güç
Her obje belli bir manyetik alan içinde varlığını sürdürür. Negatif ve pozitif (güney ve kuzey) kutuplarıyla yeryüzünün kendisi de devasa bir mıknatıstır.
Manyetik çekim ve elektrik, elektromanyetizm denen tek bir fenomenin iki parçasıdır. Bu ikisi arasında karşılıklı bir ilişki vardır; örneğin, elektrik akımı manyetik bir alan yaratır ve bir elektrik motorunun elektrik gücü üretebilmesi için içinde mutlaka mıknatısların bulunması gerekir.
Birbirine bağlı olan bu iki enerji -yani elektrik ve manyetizm- birlikte evrenin asli unsurlarından birini oluştururlar. Yeryüzündeki bütün bir yaşam çeşitli doğal fenomenlerin bileşimlerine bağlıdır: güneş ışığı, sıcaklık, radyasyonun belli formları, karbon, oksijen ve nitrojen gibi elementler bunlar arasında sayılabilir. Yaşamı mümkün kılan bu ön koşullardan biri de elektromanyetizmdir.
Manyetik teknolojiye sahip olan Nikken ürünleri, içinde bulunduğumuz ortamın parçası olan manyetik alanla ilgili prensiplerden faydalanmak üzere tasarlanmıştır.
Mıknatıslar ve Vücudumuz
Elektromanyetizmi oluşturan iki unsur -elektrik enerjisi ve manyetik alan- canlıların bünyesinde doğallığında bulunur. Elektrik enerjisi insan vücudundaki pek çok işlevi kontrol eder. Kalp atışları elektrik itkileri sayesinde gerçekleşir. Beyin faaliyetlerinin temelinde de onlar vardır. Dokunma duyusunu yöneten elektriksel sinir iletileridir.
Bununla birlikte, canlı bir organizmaya dışarıdan elektrik akımı vermek çok zararlı, hatta ölümcül olabilir.
Ama sağlıklı bir bedene uygulanan manyetizmin -elektrikle bağlantılı olan bu gücün- bilinen hiçbir olumsuz etkisi yoktur.*
Mıknatısların kullanımının ideal olmasının bir sebebi budur. Mıknatısların olumlu etkilerine azami derecede şüpheyle yaklaşan biri bile onları denemekte bir sakınca olmadığını kabul eder.
Başka bir deyişle, mıknatıslar herhangi bir risk yaratmaz. Yan etkileri olan ya da acı veren ürün ve işlemler düşünüldüğünde bu mühim bir özelliktir.
* Vücudunuzda kalp pili gibi sonradan yerleştirilmiş herhangi bir hassas araç varsa manyetik bir ürün kullanmayın. Günümüzde kullanılan titanyum ve seramik implantlar ile diş implantları manyetik alana duyarlı değildir. Hamileliğinin ilk üç ayında olan kadınlar manyetik bir cihaz kullanmadan önce doktora danışmalıdır.

Hiç yorum yok: